• Levering inden for 1-3 dage
  • Kundeservice +45 21 15 18 89
  • FRI FRAGT OVER 1.000 KR TIL DANMARK
0
Figurer

Figurer

Dahl Jensen figurer

Dahl Jensen figurerne er fremstillet af fabrikken Dahl Jensen Porcelæn. Jens Peter Dahl Jensen (1874-1960) var udlært snedker og billedskærer og startede senere i livet på kunstakademiet. Han er særligt kendt for sine dyremotiver af bl.a. isbjørne, hunde m.fl. samt orientalske figurer. Han producerede Bing og Grøndahl figurer og også Royal Copenhagen figurer/kongelige figurer. Senere startede han sin egen fabrik i Husum, hvor han producerede porcelænsfigurer i meget høj kvalitet. Da fabrikken senere lukkede, blev alle støbeformene og øvrige optegnelser ødelagt, hvorfor figurerne ikke kan produceres igen.

Dahl Jensen opnåede desuden stor berømmelse i bl.a. Europa og USA, hvor der i dag findes rigtigt mange samlere til hans skønne figurer.

Figurernes materiale er porcelæn og de smukke og kontrastrige farver er malet ved brug af underglasurmaling.

Johannes Hedegaard Figurer

Johannes Hedegaard figurerne er fremstillet af fabrikken Aluminia/Royal Copenhagen. Johannes Hedegaard (1915-1999) var en dansk billedhugger. Johannes Hedegaard arbejdede især med stentøj som skulpturmateriale og producerede rigtigt mange værker for bl.a. Aluminia og senere Royal Copenhagen.

Han er især kendt for brugen af det uglaserede stentøj mod den kontrastrige blå glasur. Dette går igen i adskillige buster, primært kvindebuster, kvindehoveder og andre figurer.

Johannes Hedegaards begejstring for kvinden og kvindekroppen er et gennemgående tema i meget af hans arbejde.

Bjørn Wiinblad figurer

Bjørn Wiinblad (1918-2006) var oprindeligt udlært typograf. Han blev tidligt interesseret i kunst og startede derefter på kunstakademiet hvor han fik sin kunstneriske uddannelse.

Han fik arbejde på Nymølle Fajancefabrik, hvor han produceret en lang række genstande som vaser, lysestager, urtepotteskjulere og meget andet. De dekorationer han producerede her, er dekorationer som han bevarede som sit personlige varemærke igennem resten af hans karriere og er verdenskendt for i dag. Hans motiver er ofte kvindeansigter med mandelformede øjne, orientalsk inspirerede mønstre i livlige og flotte farver.

Bjørn Wiinblad åbnede senere sit eget værksted og var også på et tidspunkt kunstnerisk direktør hos den store tyske porcelænsfabrik Rosenthal.

De Bjørn Wiinblad figurer som vi har til salg (Bjørn Wiinblad Årstiderne), er fremstillet i keramik og på hans eget værksted.

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Vær blandt de første til at få besked om vores nyeste produkter og modtag lækker inspiration direkte i din indbakke.

Læs vores handelsbetingelser og persondata politik her